Showing the single result
Raževo brašno
-
2,50 KM
RAŽENO BRAŠNO 1.00kg
Raženo brašno najviše se koristi u smjesama brašna za integralni hljeb.
Također ga koristimo pri pripremi peciva,I kolača a mogli bi reći da se dodaje kukuruznom i pšeničnom brašnu za poboljšanje okusa.
Osim što poboljšava okus, raženo brašno povećava hranjivu vrijednost prehrambenog proizvoda te utiče na duže zadržavanje svježine proizvoda.
Zbog same prirodne boje zrna raži proizvodi napravljeni od raženog brašna uglavnom su tamnije boje, a hljeb napravljen od ovog brašna zbog prirode raži nije šupljikav kao što to zna biti kod ostalih vrsta hljeba
Raženo brašno sadrži manji postotak glutena što ga na neki način čini žilavijim te mu se prilikom pripreme dodaje i određen postotak bijelog pšeničnog brašna.
Pomaže kod održavanje razine holesterola i šećera te reguliše rad naših crijeva.
2,50 KM